Logo

Chokolade og brombær cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chokolade og brombær cupcakes

Opskriften stammer fra Beverley Glock, der lever af at organisere børnefødselsdage, hvor børn og voksne bager sammen.

 

12 cupcakes:

100 g friske eller frosne optøede brombær

3 spsk vand

225 g sukker

100 g hvedemel

2 tsk bagepulver

100 g smør, blødgjort

2 æg

1 spsk kakaopulver

Ganache:

150 g mørk chokolade, brækket i stykker

1 1/2 dl piskefløde

12 brombær

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 12 små papirforme i en muffinform med små huller.

Varm brombær, vand og 115 g af sukkeret op i en lille gryde over lav varme.

Lad det simre 5 minutter, til det safter.

Stil det til side og lad det køle af.

Rør resten af ingredienserne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene.

Øs lidt af frugtblandingen over hver kage og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.

Lav ganache:

Smelt chokolade og piskefløde over vandbad, til det er skinnende og glat.

Smør ganache på kagerne og læg et brombær øverst på hver.

Stil kagerne i køleskabet, til ganachen er stivnet.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder uden ganache i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Med chokolade og hindbær

Følg basisopskriften.

Erstat brombær med 100 g friske hindbær.

 

Med chokolade og blåbær

Følg basisopskriften.

Erstat brombær med 100 g friske blåbær.

 

Med chokolade og kirsebær

Følg basisopskriften.

Erstat brombær med 100 g friske kirsebær.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blyant kageDenne kage hedder ikke en blyantskage fordi den er formet som en blyant, men fordi man...
• Majspandekager med krydret champignonfyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brød og bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsinsalat med vanilleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os