Logo

Chokolade og peanut­butter cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chokolade og peanut­butter cupcakes

Peanutbutter og chokolade smager fantastisk sammen, og bruges derfor i mange slags slik og kager.

 

18 cupcakes:

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

60 g god, mørk chokolade

60 g smør ved stuetemperatur

4 spsk fint peanutbutter

200 g sukker

2 æg

1 3/4 dl mælk

120 g chokoladeovertrukne peanuts (kan udelades)

Glasur:

90 g mælkechokolade

60 g smør, i små stykker

250 g flormelis

4 spsk piskefløde

1 tsk vaniljeessens

3 spsk fint peanutbutter

chokoladeovertrukne peanuts (f.eks. M&Ms el. lign.)

 

A. Varm ovnen op til 180°C

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Smelt chokoladen i en skål over en gryde med simrende vand, og stil den til afkøling.

 

C. Rør smør, peanutbutter og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.

Rør den afkølede chokolade i og sørg for, at den bliver helt fordelt.

Pisk skiftevis de tørre ingredienser og mælken i.

 

D. Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej.

Bag kagerne i 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Glasur: Varm chokolade og smør i en skål over en gryde med simrende vand, til det er smeltet.

Tag glasuren væk fra varmen, og køl den af.

Pisk sukker, piskefløde og vaniljeessens sammen med et piskeris eller en træske, til det er glat.

Tilsæt den afkølede chokoladeblanding sammen med peanutbutter og pisk, til alt er godt blandet.

Sæt glasuren i køleskabet, til den er blevet tyk (20-30 minutter).

Pisk glasuren, til den har en god, smørbar konsistens, og smør den på de kolde kager.

Pynt med peanuts.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sprøde vafler 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Huldas æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tekager 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Struds med hvidløgsbønner og Rødvinssauce + dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os