Logo

Chokoladecreme cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladecreme cupcakes

Kagerne her er lige så nemme at lave som barndommens mudderkager!

 

12 cupcakes:

300 g mørke chokoladeknapper

300 g usaltet smør

5 æg

115 g sukker

115 g hvedemel

¾ tsk bagepulver

2 spsk kakaopulver til at drysse med

 

Varm ovnen op til 160°C og læg 12 papirforme i en muffinform.

Smelt chokolade og smør over vandbad og under omrøring.

Lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker i en skål, til det er blegt og tykt.

Fold melet i æggeblandingen og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i. Bland det godt.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Kagerne skal have en blød og klistret konsistens og ditto udseende.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.

Drys med kakaopulver og server straks.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage.

 

Variationer:

 

Chokolademuddercupcakes med hindbær

Følg basisopskriften.

Rør 100 g let moste hindbær i dejen, efter at den smeltede chokolade er tilsat.

 

Chokolademuddercupcakes med hvid chokolade

Følg basisopskriften.

Erstat de mørke chokoladeknapper med 100 g hvide chokoladeknapper.

 

Chokolademuddercupcakes med macadamianødder

Følg basisopskriften. Rist og hak 100 g macadamianødder og rør dem i dejen, efter at den smeltede chokolade er tilsat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her