Logo

Chokoladecroissanter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
25 g gær
1 dl vand
1 ½ dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
500 g hvedemel (10 dl )
50 g + 250 g smør
 
Fyld: 150 g chokolade
Pynt: Æg til pensling
Glasur:
200 g flormelis ( 2 dl )
2 spsk kakao
lidt kogende vand
 
Opløs gæren i mælken, der lige er lillefingerlun, og tilsæt så vand, sukker, de 50 g smør og salt.
Kom halvdelen af melet i og ælt med jævnlig tilsætning af kopvis hvedemel til dejen er glat og smidig og slipper skålen.
Kan med fordel æltes på maskine i minimum 5 min.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, slå den ned og stil den i køleskab i 3 timer.
Rul dejen ud og læg tynde skiver af smør på dejen der foldes over og
rulles ud igen. Lægges atter koldt i 1 time, rulles ud og foldes over.
Processen gentages mindst tre gange.
Skæres til 16 trekanter, hvor der på den brede ende lægges 2 spsk hakket mørk chokolade.
Dejen rulles til horn heromkring, sættes på en papirbeklædt plade, pensles med æg og efterhæver i ca. i time.
Bages ved 200°C i ca. 15-20 min.
Afkøles og overtrækkes med chokoladeglasur.
Tips: Er fryseegnet uden glasur.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.301 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Focacciabrød med urterTag tiden til at bage et focacciabrød med urter og brug det til madpakken eller spis det...
• Rugsigtebrød En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• GougèresEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fersken MelbaEn lækker, klassisk dessert, der blev udviklet som en hyldest til en af operakunstens...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!