Logo

Chokoladekage med cognacsmørcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g hvedemel
125 g smør
200 g sukker
3 æggeblommer
1 tsk natron
3 æggehvider
1 1/2 dl mælk
125 g chokolade
Fyld:
50 g smør
50 g flormelis
2 tsk cognac

Fedtstof, mælk og chokolade koges og afkøles.
Derefter røres sukker og æggeblommer i.
Hvedemel, hvori natron er sigtet, blandes i, og det hele røres til en ensartet masse.
Til sidst vendes de stift piskede æggehvider forsigtigt i massen.
Den færdigrørte masse hældes i en smurt springform.
Bages i forvarmet ovn på nederste rille ved 175°C varme i ca 45 min. Når kagen er afkølet, skæres den igennem, og cognac - smørcremen smøres mellem lagene.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Maries ÆblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladecookies 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Nem og lækker æblekage med smuldredejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Mandel-æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os