Logo

Ciabatta med durumhvede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(4 middelstore brød eller 6 mindre)
Denne dej skal hæve længe og indeholder næsten ingen olivenolie.

1. dag: surdej
300 g hvedemel
1/2 l vand
10 g gær

Kom gæren i et dejfad, og rør den ud i koldt vand. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør det sammen til en jævn masse. Dæk fadet med film, og lad det stå ved stuetemperatur i 12-24 timer.

2. dag:
350 g hvedemel
150 g durumhvedemel eller almindeligt hvedemel
1/2 kg surdej
3 dl vand
1 spsk olivenolie
10 g gær
20 g salt

Rør gæren ud i vandet. Rør resten af ingredienserne i sammen med surdejen og rør, indtil dejen er jævn. Man kan evt. tilsætte lidt mere vand og hvedemel for at forbedre konsistensen, men dejen skal være klistret. Læg dejen i et dejfad smurt med olivenolie, dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer. Når dejen er færdighævet, hældes den ud på et meldrysset bord og skæres i fire stykker, der formes til rektangler på 10X25 cm. Hvis dejen er vanskelig at håndtere, kan man gnide håndfladerne med olivenolie. Tryk dejen lidt ned med fingrene, så brødene ikke hæver for !l1eget under bagningen. Dejstykkerne ser ikke specielt opmuntrende ud efter denne behandling, men sådan skal de altså se ud.
Brødene lægges på en bageplade, drysset med et tykt lag durumhvedemel. De pensles med olivenolie, dækkes med film og stilles til efterhævning i 2 timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 250°. Dryp brødene med lidt vand, og drys med lidt hvedemel, før de sættes i ovnen. Skru ned på 200°, og bag brødene i 30-40 min. Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige. Lad dem køle af på en bagerist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.871 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærmuffins - uden mælk og ægEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vandbakkelser med limecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kastanieroulade med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Is med grapefrugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!