Logo

Citronbrød med ost og skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 store brød

¼ pk gær (12 ½ g)
6 dl vand
revet skal af 3 citroner
14 dl hvedemel
1 spsk salt
fast ost med smag (svarende til 10 skiver)
10 skiver skinke
lidt olivenolie

Bland gær, koldt vand, citronskal og hvedemel i en foodprocessor.

Kør dejen i 10-15 minutter.

Tilsæt salt og kør et par minutter mere. Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer (eller natten over i køleskab).

Ælt den lidt og del den i 2 store kugler. Lad dem hvile 5 min.
Rul en kugle fladt ud.

Høvl halvdelen af osten ud over det miderste af dejen og læg 5 skiver skinke på.

Rul dejen sammen og tryk den godt til på alle sider, så osten ikke løber ud under bagningen.

Læg hvert brød i en aflang bageform (1 ½ liter), smurt med lidt olivenolie. Strø hvedemel på og lad brødene hvile 1 time under plastfilm eller et fugtigt klæde. Sæt en tom bradepande i ovnen og tænd ved 225°C.

Sæt brødene i ovnen og skru ned til 200°C.

Hæld lidt vand i den varme bradepande; dampen giver brødene en sprød skorpe. Bag dem i 35 min.

Citronbrødet - som også passer godt til en buffetmenu - er allerbedst nybagt, men holder sig fint et par dage. Det kan også fryses, og det kan tilberedes med blåskimmelost.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her