Logo

Citronlagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

dej:
125 g smør blødt
125 g sukker
4 hver æggeblommer
1 hver æg
2 tsk bagepulver
150 g hvedemel
2 spsk mælk
lidt salt
 
Creme:
reven skal af 1 citron
saft af 2 citroner
125 g sukker
2 ½ tsk Maizena majsstivelse
4 dl piskefløde
marengsmasse
4 hver æggehvider
200 g sukker
 
Pynt:
50 g mandelflager letristede
2 dl piskefløde
citronskiver

Creme:
Bland citronsaft og reven skal og tilsæt så meget vand, at der bliver 1 ½ dl i alt i en gryde, tilsæt sukker og bring i kog.
Udrør Maizena i 3 tb koldt vand og rør dette i citronsaften, som
atter koger op.
Køl af og stil koldt i 12 timer. Dej: Rør smørret lyst med sukker. Æggeblommer, æg, salt og vanilje tilsættes. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken.
Hæld dejen i 2 smurte forme.
Pisk æggehviderne meget stive, og pisk sukkeret i lidt efter lidt.
Fordel marengsmassen over dejen.
Bag bundene på midterste rille i en 200°C varm ovn i 25 min. Afkøl.
Smør ⅔ af cremen på den ene kagebund.
Den anden bund lægges over.
Fordel resten af cremen over kagen.
Kagen hviler i godt 2 timer.
Ved serveringen drysses med letristede, afkølede mandelflager.
Sæt flødeskumstoppe og citronskiver på som pynt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.944 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her