Logo

Fasterlavnsboller med flødeskum og creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
1 dl lunkent vand
50 g gær
1 dl fløde
2 1/2 spsk sukker
125 g blødgjort smør eller margarine
350 g hvedemel

Fyld:
3 dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk Maizenamel

Flødeskum:
1/2 l. piskefløde

Pynt:
150 g flormelis
2 spsk kakao
3 spsk vand

I en skål kommes det lunkne vand og gæren smuldres i.
Rør rundt til gæren er helt opløst.
Tilsæt fløden, sukker og det blødgjorte smør (smørret bliver blødgjort ved at tage pakken ud af køleskabet og sætte den et lunt sted ca. en time før brug).
Rør rundt.
Tilsæt hvedemel og ælt dejen til den er glat – endelig ikke for fast.
Stil dejen til hævning i 1/2 time med et viskestykke henover.
Imens kommes alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og røres godt rundt, mens det bliver opvarmet.
Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og husk at røre godt rundt hele tiden.
Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Så deles dejen i to.
Hvert stykke rulles ud til en stor firkant som deles i 12-15 lige store firkanter.
På midten af hver firkant lægges derefter en lille spsk creme, hvorefter hjørnerne klemmes sammen over fyldet, og en bolle formes.
Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu 1/2 time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 10-15 minutter.
Tag bollerne ud og køl dem af på en bagerist, inden de pyntes med glasur, som røres sammen af flormelis, kakao og vand.
Inden fastelavnsbollerne serveres, piskes piskefløden til flødeskum.
Skær et snit i siden af bollerne og fyld derefter flødeskum i.

(Opskriftens navn er med vilje stavet fasterlavn, sorry)
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fuldkornsbrød med rug1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Trække- og hævetid: 3½ time. Bagetid: 1 time....
• Scones trekanterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• GrøntsagsbollerDisse grøntsagsboller er sunde og lækre. De indeholder blandt andet havregryn og ymer. De...
• Franske PandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!