Logo

Fedtekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
125 g ukrydret svinefedt
175 g sukker ( 1 3/4 dl )
2 tsk vaniljesukker
225 g hvedemel ( 4 1/2 dl )
1/2 tsk hjortetaksalt     
 
Fedtet smeltes ved ganske svag varme, fjernes fra varmen og røres med
sukker og vaniljesukker.
Hvedemel og hjortetaksalt sigtes sammen og tilsættes lidt efter lidt.
Dejen trilles i fingertykke pølser, der snittes i småstykker.
Disse trilles så længe, at kuglerne bliver bløde og smidige.
Dejen er nemlig ret tør og smuldrende.
Kuglerne trykkes flade på plader med bagepapir, til de er 1/2 cm høje og
på størrelse med 5-kroner.
Pladerne stilles i forvarmet ovn.
Bages ca. 15 min.ved 165°C.
Fedtkager skal være helt blege, de skal hæve under bagningen, og
overfladen skal krakelere.
Stammer fra det sønderjyske.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarberkage med marengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Franskbrød med bagepulverBrød hævet med bagepulver bliver hurtigere tørt end brød, der er hævet med gær.
• Røde fløjls cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarberdessert 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os