Logo

Festlig fødselsdagsfest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Festlig fødselsdagsfest

 

I februar er det Sebastians fødselsdag hurra hurra hurra. Det fejrer vi med boller, lagkage, medaljer og varm kakao.

 

Fødselsdagsboller med marcipan

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ca. 15 min. Fryse-egnede (uden pynt). ca. 10 stk.

#

250 g hvedemel

75 g smør

25 g gær

1 æg

1 dl fløde 9½

1 knsp salt

25 g sukker

1 tsk revet citronskal

75 g revet marcipan

 

Pynt:

½ dl flormelis

1 tsk æggehvide eller kogende vand

sukkermargueritter eller kagekrymmel

*

Smuldr smør og mel sammen, evt. i en foodprocessor.

Smuldr gæren og rør den sammen med sammenpisket æg og fløde.

Tilsæt salt, sukker og citronskal og bland det i melet.

Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve tildækket i 30 min.

 

Ælt dejen igennem med revet marcipan og form 10 boller.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 min.

 

Bag bollerne ved 225 °C i 12-15 min. Afkøl på bagerist.

 

Pynt bollerne med glasur rørt af flormelis og æggehvide eller kogende vand.

Sæt pynt på, inden glasuren stivner.


 

Kagekone med slik

Arbejdstid: 1 time. Hævetid: 1 time. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet (uden pynt). ca. 20 portioner

2 portioner fødselsdagsboller uden marcipan og citron

#

Glasur:

125 g flormelis

ca. 1 dl æggehvider {evt. pasteuriserede}

Pynt:

1 pose blandet slik

1 pose lakridssnørebånd

*

Lav en dobbelt portion dej til fødselsdagsboller men udelad citronskal og marcipan.

Lad den hæve tildækket i 30 min.

 

Tegn en kagemand eller kone med blyant på bagepapir og læg det på en bageplade.

 

Ælt dejen igennem og form 20 boller.

Sæt dem med ½ cm's afstand inden for tegningens omrids.

Lad bollerne hæve tildækket i 30 min.

Sæt pladen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min.

Tjek, at de midterste boller er færdigbagte og bag evt. lidt længere.

Sæt kagen til afkøling på en rist.

 

Rør glasur og brug det som "lim" til at sætte slik fast på bollerne.

Lav et stort smil og brug lakridssnørebånd som hår.


 

Fødselsdagslagkage med frugt

Arbejdstid: 45 min. Trækketid: 1-2 timer. 1 lagkage til ca. 10 personer

#

2½ dl piskefløde

3 bananer

4 kiwier

5 klementiner

3 chokoladekagebunde

100 g abrikospuré eller marmelade

1 dl orangelikør, f.eks. Grand Marnier (eller appelsinjuice)

 

Vaniljecreme:

½ stang vanilje

2 spsk sukker

2 æggeblommer

1 spsk majsstivelse

2½ dl mælk

 

Pynt:

flormelis

flødeskum og fødselsdagslys

*

 

Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret.

Pisk det sammen i en gryde med æggeblommer, majsstivelse og mælk.

Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Afkøl cremen.

 

Pisk fløden til skum.

Vend halvdelen af flødeskummet i cremen og gem resten til at pynte med.

 

Pil bananerne og skræl kiwifrugterne - Skær dem i skiver.

Pil klementinerne og del dem i både.

 

Læg en lagkagebund på et fad.

Smør abrikospuré eller marmelade på og læg et lag creme og et lag frugt ovenpå.

Læg en lagkagebund på og dryp med Grand Marnier eller appelsinjuice.

Fordel resten af cremen og frugten ovenpå.

Læg den sidste lagkagebund på.

 

Lad lagkagen trække mindst 1 time og gerne lidt længere i køleskab.

Pynt den med sigtet flormelis, flødeskum og fødselsdagslys.


 

Sprøde medaljer med hindbær og flødeskum

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 7 min. 4 stk.

#

Dej:

50 g smuttede mandler

50 g smeltet smør

50 g sukker

50 g lys sirup

25 g hvedemel

 

Fyld:

1½ dl piskefløde

ca. 1 spsk flormelis

200 g friske hindbær (se tips)

 

Pynt: flag eller lys

*

 

Hak mandlerne til mel i en foodprocessor.

Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen ensartet.

Sæt dejen med en ske i cirkler på to bageplader med bagepapir i alt 8 kager.

Tryk dem lidt flade med bagsiden af skeen.

Bag en plade ad gangen ved 175 °C i ca. 7 min., til kagerne er lysebrune i kanterne.

Lad dem køle af på bagerist.

 

Pisk fløden til skum og smag til med flormelis.

Fordel flødeskum på 4 sprøde kager.

Fordel hindbær ovenpå (se tips), læg en sprød kage på toppen og tryk let sammen.

Sæt flag i de sprøde medaljer.

 

Tips: Hvis du ikke kan skaffe friske hindbær, kan du bruge frosne bær. Hvis de ikke er fra din egen have skal de koges 1 minut af hensyn til evt. bakterier. Brug evt. mikroovnen.


 

Kakao med skumfiduser

Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 5 min. 6 personer

#

1 dl kakao

3 spsk sukker

1 liter mælk

12 skumfiduser

*

Rør kakao og sukker klumpfrit sammen i en gryde med ca. 1 dl mælk.

Tænd for blusset og tilsæt under omrøring resten af mælken.

Bring kakaoen op til kogepunktet.

Kom skumfiduserne i hvert krus og hæld den varme kakao over.

 

Andre forslag:

Server voksen-kakao med flødeskum (til de voksne), smagt til med whisky, eller smag kakaoen til med cognac.

Kakaoen kan også koges med en hel kanelstang eller et stykke vaniljestang. Vaniljeis er også godt i varm kakao.

 


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylling i grøntEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fluesvampe til børnefestLÆR DINE BØRN ALDRIG AT SPISE RIGTIGE SVAMPR I NATUREN
• Edderkoppe-cupcakesLad ungerne være med til at bage disse sjove edderkoppe-cupcakes og kager med spindelvæv....
• KongerullerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os