Logo

Fladeboller med tomatfyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 gram smør
4 ½ dl vand
50 gram gær
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
ca. 650 gram durummel
 
Tomatfyld:
halvdelen af en dåse hakkede tomater på ca. 400 gram
1 dåse koncentreret tomatpure (ca. 70 gram)
1 lille finthakket fed hvidløg
1 glas Karolines Marineret Feta (ca. 300 gram)
½ dl grønne oliven i skiver
 
Pensling:
2 tsk olie fra Karolines Marineret Feta.
 
Flade boller:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål.
Rør først gæren ud heri og derefter sukker, salt og 2 tsk af
durummelet.
Dæk skålen med fx et låg og lad blandingen stå et lunt sted i ca. 10 min. Slå resten af melet i (hold lidt hvedemel tilbage) – dejen skal være blød.
Dæk igen skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted
i ca. 30 minutter.
Tomatfyld:
Lad de hakkede tomater dryppe af i en sigte i ca. 5 min.
Kom de afdryppede tomater i en skål og rør dem sammen med tomatpure og hvidløg.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 8 stykker og form dem til boller.
Rul bollerne flade (ca. 12 cm i diameter).
Læg de flade boller på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Hæld Feta ost til afdrypning i sigten - gem lidt af olien.
Tryk fordybninger i bollerne og pensl med olien.
Fordel først tomatfyld - derefter oliven og til sidst ostetern på de flade boller.
Bag dem midt i ovnen til osten er gylden (ca. 20 minutter ved 225ºC)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her