Logo

Flettet fuldkornsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g smør
1 1/2 dl vand
35 g gær
1 1/2 dl kærnemælk
300 g fuldkornshvedemel
50 g hvedemel
mælk til pensling

Smelt smørret i en gryde, tilsæt vand og hæld blandingen over den smuldrede gær, når den er fingervarm (37°C).
Rør gæren helt ud og tilsæt salt, kærnemælk, fuldkornshvedemel samt
halvdelen af hvedemelet.
Rør grundigt sammen og ælt resten af melet i lidt efter lidt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Del dejen i 3, der rulles til kugler og hviler i ca. 5 minutter, inden de
trilles til lange pølser og flettes sammen til en tyk fletning.
Stop enderne ind under brødet, der lægges på en plade med bagepapir
og efterhæver en halv times tid.
Pensl med mælk og bag i ovn ved 200°C på nederste rille i ca 40 min.
Lad brødet køle af på en rist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grovboller uden fedtstofDisse lækre grovboller laves med revet gulerod, hørfrø og to slags mel. Bollerne er lette...
• SnebollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Herman venne kage - Amish friendship cakeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugtsalat med passionsfrugtsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os