Logo

Fransk æbletærte 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
kager

dej:
150 g hvedemel
1 knsp salt
65 g smør, skåret i små stykker
1 spsk sukker
2 tsk malede mandler
1 æggeblomme
2-3 spsk koldt vand

fyld:
500 g madæbler, kogt, usødet og most
50 g sukker
skal af ½ citron
2 madæbler, skrællet og skåret i tynde skiver

glasur:
1 spsk citronsaft
2-3 spsk flormelis

Dej:
Sigt hvedemel og salt. Tilsæt smør og bland det vha. fingerspidserne indtil det ligner små brødkrummer. Tilsæt sukker og mandler. Rør æggeblomme og så meget vand i, at dejen forbliver stiv. Tag dejen ud på et melbestrøet bord og ælt let i 1 minut. Stil i køleskab i 30 minutter.
Rul dejen ud på et melbestrøet bord og beklæd en tærteform med den.

Fyld:
Tilsæt sukker og citronskal til æblemosen og hæld den i formen. Arranger de skiveskårne æbler pænt ovenpå mosen. Kom citronsaft over æblerne og drys med flormelis.

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 220ºC i 25-30 minutter eller indtil dejen er gennembagt og æblerne er farvede.

Server varm eller kold med flødeskum.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?