Logo

Fransk æbletærte med mandel-låg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bund:
4-6 gode æbler
1-2 spsk kanel
2 spsk flormelis
2 dl rosiner
1-2 dl rom/dessertvin
 
Mandellåg:
100 g marcipan
100 g smør
75-100 g sukker
3-4 æg
50-75 g hvedemel
50 mandelflager
 
Rosinerne lægges i blød i rom i ca. et døgn.
Bland ingredienserne til låget sammen.
Dejen skal have konsistens som meget tyk pandekagedej.
Æblerne skrælles og skæres i både.
Læges derefter over hele formen.
Halvdelen af rosinerne drysses over, inden dejen hældes over som låg.
Drys med kanel og bag ved 175ºC i 25-30 minutter.
Stik i tærten for at se, om den er færdig.
Server med cremefraiche og resten af rosinerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her