Logo

Fransk abrikostærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g hvedemel
150 g smør
15 g sukker
1 knivspids salt
Fyld:
850 g abrikoser - 2 dåser
100 g flormelis
1 1/2 dl abrikosmarmelade

Si hvedemel og salt.
Tilføj smørret i bidder og ælt det ind i melet med fingrene - hændernes varme er tit for meget.
Tilføj sukkeret. Når dejen kan rulles ud, er den klar.
Den kan godt sættes i køleskabet, men skal så svøbes i folie for at holde sig fugtig.
Bred dejen ud i tærteformen.
Tryk den godt op langs randen.
Prik i overfladen med en gaffel og drys en smule flormelis over. Anbring abrikoserne med ydersiden opad - er de henkogte, så hæld lidt af lagen ved.
Drys evt. med flormelis. Sæt tærten i en forvarmet ovn og bag en
halv times tid ved ca. 175°C.
Når tærten er ved at være bagt, smeltes abrikosmarmeladen i en kasserolle.
Straks når tærten er ude af ovnen glaseres den med marmeladen.
Lige lækker kold, som varm.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 567 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kanelkage med bananEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblemos og hurtige cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• KokosrederEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær- og marcipanmuffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os