Logo

Fransk blommetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Mørdej:
250 g hvedemel
125 g smør
75 g strøsukker
1 æg
1 kryddermål salt

Fyld:
250 g kernefrie katrineblommer
saften af 2 appelsiner
2 æg
1 1/2 dl crème fraiche
80 g strøsukker
75 g skoldede, malede mandler

Bland alle ingredienser til mørdejen. Lad den hvile i køleskabet ca. en time.
Kog blommerne møre i saften af de to appelsiner.
Rør æg, crème fraiche, sukker og mandler sammen til fyldet.
Tilsæt appelsinsaften fra blommerne (ca to spsk).
Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform med den.
Formen skal være ca. 30 cm i diameter samt have en lav kant og en løs bund.
Stik nogle huller i dejen så den ikke krymper.
Bag den i en 200ºC varm ovn i ca. 15 minutter.
Når dejen har fået en smuk farve: Fyld tærtedejen med blommer og mandelfyld.
Bages derefter i en 200ºC varm ovn i yderligere 15 minutter, eller til tærten har fået en smuk farve.
Server tærten lunken, gerne med lidt crème fraiche ved siden af.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 531 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chapatti brød basisChapati brød er super simple indiske fladbrød. Der skal nemlig kun bruges tre...
• Mors KommenskringlerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladesandkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Blåbær med yoghurt og ahorn- blåbærsirupHvis du vil serverer en super let og lækker dessert, så er dette måske noget for dig?...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os