Logo

Fransk rosmarinbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
8 dl lunkent vand
2 spsk groft salt
900-975 g hvedemel
3 spsk olivenolie
friske rosmarinkviste

Hæld vand og salt i et stort dejfad, og rør gæren ud i væsken. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Begynd med at piske melet ind i væsken, og rør derefter dejen sammen med en træske. Dejen skal være temmelig klistret. Lad dejen hæve under et klæde i 4 timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 250°. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør papiret med lidt olivenolie. Hæld dejen ud på pladen, og form den til et rundt brød. Tryk rosmarinkviste ned i dejen, og drys med lidt groft havsalt. Bag brødet i 20 min., og dryp det med lidt olivenolie, før det bager videre i ca. 10 min. ved 220°. Bank på undersiden af brødet. Hvis det lyder hult, er det færdigt. Lad det køle af på en bagerist.

Variationer: I stedet for rosmarin kan man tilsætte 150 g stegte bacontern, 50 g ansjoser, 20 g oliven eller 3 dl reven ost, fx. gruyere.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hurtige majspandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tirami su rouladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JulekagetræEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet is 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!