Logo

Fransk rosmarinbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
25 g gær
8 dl lunkent vand
2 spsk groft salt
900-975 g hvedemel
3 spsk olivenolie
friske rosmarinkviste

Hæld vand og salt i et stort dejfad, og rør gæren ud i væsken. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Begynd med at piske melet ind i væsken, og rør derefter dejen sammen med en træske. Dejen skal være temmelig klistret. Lad dejen hæve under et klæde i 4 timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 250°. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør papiret med lidt olivenolie. Hæld dejen ud på pladen, og form den til et rundt brød. Tryk rosmarinkviste ned i dejen, og drys med lidt groft havsalt. Bag brødet i 20 min., og dryp det med lidt olivenolie, før det bager videre i ca. 10 min. ved 220°. Bank på undersiden af brødet. Hvis det lyder hult, er det færdigt. Lad det køle af på en bagerist.

Variationer: I stedet for rosmarin kan man tilsætte 150 g stegte bacontern, 50 g ansjoser, 20 g oliven eller 3 dl reven ost, fx. gruyere.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.146 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?