Logo

Franske vafler - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sprødt bagværk og helt uden æg, hvis man foretrækker det.

Ca. 10-12 stk

 

250 g hvedemel (4 dl)

200 g smør

2 tsk eddike

2-3 spsk koldt vand

tesukker

Smørcreme:

125 g smør

125 g sukker (1 1/4 dl)

saft og reven skal fra 1 citron

 

Findel fedtstoffet i melet, så det minder om reven ost.

Kom eddike og koldt vand i og saml dejen.

Sæt dejen koldt mindst et kvarter, før den udrulles til en tynd plade.

Udstik runde dejplader på 7 cm.

Rul dem ovale og rul dem i tesukker, som er drysset på bagepapir.

Bag skallerne ved 200°C i ca. 10 minutter.

Smørcreme:

Rør smør og sukker sammen og rør citronskal- og -saft i.

Læg vaflerne sammen to og to med smørcreme imellem.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.321 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KaramelglasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æble-tranebærtærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• KommenskringlerTilberedningstid: ca. 25 min. Hævetid: ca. 45 min. Bagetid: 7-8 min. Fryseegnet.
• Jordbærdessert Eton MessDenne dessert kaldes "Eton mess" og er en engelsk klassiker. Den stammer fra kostskolen...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os