Logo

Freddys Girardets citrontærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 dl hvedemel
½ dl sukker
125 g smør
1 æg
Fyld:
3 citroner
1 appelsin
3 æg
1 æggeblomme
1 ½ dl piskefløde
1 ¾ dl sukker
Garnering:
1 citron
3 tsk flormelis

Bland hvedemel og sukker og findel fedtstoffet i blandingen.
Tilsæt æg og arbejd dejen hurtig sammen. Lad dejen hvile koldt.
Pres saften ud af citronerne og appelsinen.
Pisk æg, æggeblomme, saft, fløde og sukker til en luftig masse.
Pres mørdejen ud i en pieform med løs bund, ca 24 cm i diameter.
Prik bunden og bag den ved 200°C i ca 10 min.
Tag pieskallen ud og hæld citronmassen i.
Dæmp varmen til 180°C og bag tærten i ca 20 min eller til cremen er stiv.
Skræl citronerne til garnering og skær den i både.
Læg bådene i et pænt mønster på tærten og sigt flormelis over.
Sæt tærten under grillen i et øjeblik, så overfladen bliver svag gylden.
Lad tærten køle og kom den over på et serveringsfad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.349 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her