Logo

Gammeldags honningkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g sirup
100 g sukker
65 g smør
12-13 g potaske
5-6 spsk varmt vand
1/4 tsk nelliker
1/2 tsk kanel
1 tsk reven citronskal
2 spsk hakkede nøddekerner
2 spsk fint hakket pomeransskal
1 spsk fint hakket sukat
2 æg
315 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Pynt
Overtrækschokolade
Halve smuttede mandler

Sirup, sukker og smør smeltes og afkøles lidt, røres med potaske udrørt i vandet, krydderierne og den hakkede frugtskal.
Æggeblommerne røres i, derefter melet blandet med bagepulver.
Til sidst vendes de stift piskede æggehvider i.
Fyldes i velsmurt rouladeform (evt. lavet af papir).

Bages ved jævn varme 175ºC i ca. 25 minutter.

Udskæres i firkantede snitter, der pensles med smeltet overtrækschokolade (gerne mens de endnu er varme) og pyntes med halve smuttede mandler.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stenalderbrød med frugtDer var hverken brød eller kager i stenalderen, men vi kan godt bage med...
• Hveder, Bagermester Froms opskriftVarme hveder spises aftenen inden Store Bededag. Her er en god opskrift hvis du selv vil...
• Rabarberroulade 2Rouladen her er med rabarber, men fyldet kan varieres i det uendelige. Prøv f.eks. at...
• Pavlova - New Zealand's national dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os