Logo

Glade ansigter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kager

250 g blødt smør
3 dl sukker (250 g)
2 æg
8 dl hvedemel (500 g)
marmelade

Rør smør og sukker sammen, gerne med en elpisker. Tilsæt æggene, et ad gangen. Sigt melet i og saml dejen. Ælt den forsigtigt på et meldrysset bord. Hvis den er for blød, lægges den 30 minutter i køleskabet.
Rul dejen ud i knapt 5 mm tykkelse og stik cirkler ud (6 cm i diameter), fx. med et glas. På halvdelen af kagerne laver man ansigter; stik små huller ud til øjne, og lav et lille snit til munden - smil på!
Bag kagerne i en 190° varm ovn i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle på bageristen.
Læg dem sammen to og to om marmelade; nederst en af de "almindelige" kager, øverst en kage med ansigt. Der bliver ca. 20 glade ansigter af portionen.
Tips: Brug hætten fra en kuglepen eller en tus til at stikke huller ud til øjne.
Marmeladen skal være ret stiv, ellers flyder den ud af kagerne.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 807 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stort italiensk landbrød 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HyggebollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• TusindbladstærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Søde butterdejsskaller med nougatfløde og appelsinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os