Logo

Glaserede rosinboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse lækre rosinboller har fået et ekstra pift i det de bliver glaseret med flormelis og citronsaft. De er perfekte til for eksempel eftermiddagsteen, eller til børnefødselsdagen. Bollerne er nemme.

 

500 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk kanel
45 g sukker
50 g smør
25 g gær
1 ¾ dl mælk
1 stort æg
75 g rosiner
2 spsk mælk

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk citronsaft

Sigt hvedemel, salt, kanel og sukker ned i en stor skål.
Gnid smørret i. Varm mælken op, til den er fingervarm.
Rør gæren ud i lidt af mælken.
Kom gær, resten af mælken, rosiner og æg i dejen, der røres sammen og æltes til den er glat og smidig.
Læg den i en smurt skål, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve, til den har dobbelt størrelse.
Ælt den igen på et melstrøet bord.
Del den i 12 stykker, der formes til boller.
Stil dem på en smurt bageplade eller bagepapir og dæk dem til.
Lad dem hæve 30 minutter et lunt sted.
Smør bollerne med mælk og bag dem i en varm ovn ved 200°C i 20 min.
Rør glasuren af flormelis med lidt varm citronsaft.
Kom den i et kræmmerhus og sprøjt den ud i et kors over de lune boller.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.343 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• - Brød ♥At bage brød er hyggeligt og opmuntrende for ikke at tale om, hvor lækkert det er med...
• Kringledej, oldemors orginaleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bedstemors kagePrøv denne opskrift på Bedstemors kage, der er super nem at lave. Server gerne til kaffen...
• - 1. juledag En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!