Logo

Glaserede rosinboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse lækre rosinboller har fået et ekstra pift i det de bliver glaseret med flormelis og citronsaft. De er perfekte til for eksempel eftermiddagsteen, eller til børnefødselsdagen. Bollerne er nemme.

 

500 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk kanel
45 g sukker
50 g smør
25 g gær
1 ¾ dl mælk
1 stort æg
75 g rosiner
2 spsk mælk

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk citronsaft

Sigt hvedemel, salt, kanel og sukker ned i en stor skål.
Gnid smørret i. Varm mælken op, til den er fingervarm.
Rør gæren ud i lidt af mælken.
Kom gær, resten af mælken, rosiner og æg i dejen, der røres sammen og æltes til den er glat og smidig.
Læg den i en smurt skål, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve, til den har dobbelt størrelse.
Ælt den igen på et melstrøet bord.
Del den i 12 stykker, der formes til boller.
Stil dem på en smurt bageplade eller bagepapir og dæk dem til.
Lad dem hæve 30 minutter et lunt sted.
Smør bollerne med mælk og bag dem i en varm ovn ved 200°C i 20 min.
Rør glasuren af flormelis med lidt varm citronsaft.
Kom den i et kræmmerhus og sprøjt den ud i et kors over de lune boller.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her