Logo

Græskarkage med kardemomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
125 g smør (blødgjort)
11/4 dl farin
2 æg
3 dl hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1 1/2 tsk stødt kardemomme
200 g kold, kogt græskar, moset
2 spsk lys sirup
100 g udstenede dadler, hakkede

Ovnen forvarmes til 180°. En dyb randform (20 cm) smøres.
Kom alle ingredienserne i en stor skål og pisk dem sammen med håndmikser på trin.
Sæt hastigheden op til trin 2 og pisk i yderligere 2 min, el. til dejen er glat og har skiftet farve.
Dejen kommes i formen, overfladen glattes med en spartel, og kagen bages i 40 min, eller tilder ikke hænger noget ved et grillspid, der stikkes ind i kagens midte.
Sættes til side i 5 min, inden den vendes ud på en rist til afkøling.
Pudres med flormelis eller dækkes med glasur.

Til fx 1 græskarbrød (1100-1200 g): bruges ca. 300 g kogt/håndvarmt,
moset græskar. Kernerne kan bruges til at drysse ovenpå.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Honningbrød med tørrede frugterNyd det lækre frugtbrød, som det er eller smurt med smør til en god kop te. Har du rester...
• FlødeosteglasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rugbrød på surdejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PæretrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os