Logo

Grødbrød med abrikoser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 dl tørrede abrikoser
½ pakke gær 25 g
2 dl vand
1 ½ dl kold grød
2 dl groft rugmel
6 dl hvedemel
1 dl rosiner
½ spsk salt
yoghurt til pensling

Hak abrikoserne.
Smuldr gæren i en skål.
Varm vandet til fingervarme og hæld det over gæren.
Rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt grød, rugmel, hvedemel, rosiner og salt og bland godt.
Ælt dejen på et melet bord, ca. 5 minutter.
Tilsæt evt. mere hvedemel, dejen skal være smidig.
Drys hvedemel i en skål, kom dejen i og lad den hæve tildækket i ca. 30
minutter.
Tag dejen op, rul den ud og form den til 1 brød eller flere boller.
Læg brødet på en plade og lad det hæve under klæde i yderligere 30
minutter.
Pensl brødet med yoghurt og bag det ved 200°C i ca. 25 minutter.
Lad brødet køle på en rist.

Tips: Varier smagen på brødet ved at anvende forskellig slags grød.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.593 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?