Logo

Grahamsbrød - groft fuldkornsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grahamsmel er fintfomalede hvedekerner med skaldele og kim og kan derfor kaldes for fuldkornsmel. Kærnemælken gør dejen lidt elastisk og holder på fugtigheden. Smager dejligt lunt fra ovnen.

 

375 g grahamsmel
125 g flormel
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 dl vand
25 g gær
1 ½ dl kærnemælk

Melet sigtes med salt og sukker, og kærnemælken tilsættes.
Gæren udrøres i vandet der er opvarmet til 30ºC.
Alt sammenæltes til en let sammenhængende dej, der henstilles til hævning.
Tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.
Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv.
Efterhæves i 10-15 minutter.
Pensles og bages lysebrunt ved 200ºC

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?