Logo

Grahamsbrød Hurtigt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grahamsbrød Hurtigt

 

2 brød. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid: ca. ½ time. Bagetid: ca. ½ time. Fryseegnet

 

#

50 g gær

6½ dl mælk

2½ tsk salt

300 g grahamsmel (5 dl)

ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

*

1. Smuldr gæren og opløs den i den lune mælk.

Tilsæt salt og grahamsmel. Rør dejen glat.

 

2. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og slå dejen kraftigt sammen med en træske, så der slås luft i dejen.

 

3. Smør 2 forme godt og drys indvendigt med lidt grahamsmel.

Fordel dejen i formene.

Lad brødene hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time.

 

4. Pensl brødene med vand og drys dem med lidt grahamsmel.

Bag dem ved 200 °C på nederste rille i ovnen i ca. ½ time.

Tag brødene ud af formene og lad dem svale på bagerist.

 

Variation:

Mælken kan erstattes af vand, eller 3 dl ymer og 3½ dl vand. Surmælksprodukter i gærdejen får brødene til at holde sig friske længere.

 

Grahamsbrød Hurtigt


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?