Logo

Grissini med æg og smør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(40 brødstænger)

25 g smør eller margarine
1 ½ dl vand
25 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
300-375 g hvedemel
vand til pensling groft salt til pynt

Smelt smørret, tilsæt vand, og varm blandingen op, til den er lunken. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, sukker, æg og det meste af melet. Rør dejen sammen, til den er smidig, og lad den hæve under et klæde i 30 min.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt med resten af melet. Rul dejen ud til 40 tynde grissini på ca. 20 cm. Læg dem på en smurt bageplade, og lad dem efterhæve i 20 min.
Brødstængerne pensles med vand og drysses med lidt groft salt. Bag dem midt i ovnen ved 175º i ca. 25 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Grissini med grahamsmel
Erstat lidt af hvedemelet med grahams- eller fuldkornsmel- men ikke mere end ca. 10-15 % af den samlede mængde hvedemel, for så hænger dejen dårligt sammen og bliver vanskelig at arbejde med.

Grissini med ost
Tilsæt 50 g reven fast ost, gerne lagret, hvis man kan lide det.

Grissini med krydderolie
Brug grundopskriften på Grissini, men erstat olivenolie med en krydderolie, fx. chili-, nødde-, rosmarin- eller basilikumolie.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her