Logo

Groft bradepandebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Groft bradepandebrød

 

Det er nemt at bage brød i en bradepande, og du slipper for at grise bordet til. Dette brød skal endda kun hæve en gang. Er brødet for stort til din husholdning, så skær det over på langs og frys det ene stykke.

Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 2-3 timer. Bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet. 1 brød.

 

#

25 g gær

½ liter vand

2 dl kærnemælk

1½ spsk groft salt

200 g fuldkornshvedemel/grahamsmel

200 g knækkede hvede kerner

ca. 600 g hvedemel

 

Pensling:

25 g smeltet smør

*

 

Rør smuldret gær ud i lunkent vand (maks. 37 °C).

Tilsæt kærnemælken sammen med salt, fuldkornshvedemel og knækkede hvedekerner.

Tilsæt derefter gradvist hvedemelet og ælt dejen glat og smidig.

 

Beklæd en bradepande (25x30 cm) med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag.

Glat dejen med en våd hånd og lad brødet hæve tildækket til dobbelt størrelse (2-3 timer ved stuetemperatur).

 

Varm ovnen op til 200 °C. Sæt brødet midt i ovnen og skru ned til 175 °C.

Bag brødet ca. 40 min.

Brødet er færdigbagt, når kernetemperaturen er 98 °C brug et stegetermometer.

Pensl brødet med smør og lad det køle af på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 491 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?