Logo

Grovboller uden fedtstof

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse lækre grovboller laves med revet gulerod, hørfrø og to slags mel. Bollerne er lette og forholdsvis hurtige at lave, og så er de fryseegnet. Gode til madpakken eller eftermiddagsteen.

 

 

5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk sukker
1 æg
1 1/2 tsk salt
40 g revet gulerod
50 g hørfrø
175 g hvedeklid
200 g rugmel
ca. 350 g hvedemel
 
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, æg, salt og gulerod.
Kom de øvrige ingredienser i, men hold lidt hvedemel tilbage.
Ælt dejen godt med mere hvedemel, til den er blank og smidig.
Hæver 1 time, tildækket.
Formes til 12-15 boller, der efterhæver 20 min. på pladen.
Bages 15-20 min ved 200°C på midterste rille.
Tips: Er fryseegnet.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tanjas banankageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JordbærmuffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vandbakkelser med limecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vafler med mandler og yoghurtPrøv disse udsøgte, bløde og luftige vafler sammen med en skefuld abrikosfløde. Dette er...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os