Logo

Grovboller uden fedtstof

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse lækre grovboller laves med revet gulerod, hørfrø og to slags mel. Bollerne er lette og forholdsvis hurtige at lave, og så er de fryseegnet. Gode til madpakken eller eftermiddagsteen.

 

 

5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk sukker
1 æg
1 ½ tsk salt
40 g revet gulerod
50 g hørfrø
175 g hvedeklid
200 g rugmel
ca. 350 g hvedemel
 
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, æg, salt og gulerod.
Kom de øvrige ingredienser i, men hold lidt hvedemel tilbage.
Ælt dejen godt med mere hvedemel, til den er blank og smidig.
Hæver 1 time, tildækket.
Formes til 12-15 boller, der efterhæver 20 min. på pladen.
Bages 15-20 min ved 200°C på midterste rille.
Tips: Er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.653 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her