
Kagerne er perfekte til mennesker, der er opmærksomme på madens glykæmiske indeks (GI). Fødevarer med lavt GI hjælper til at opretholde et konstant og sundt blodsukkerniveau. 
 
12 cupcakes:
1 ¼ dl lys vegetabilsk olie 
115 g brunt sukker 
1 æg. letpisket 
3 æggehvider 
200 g revne gulerødder 
200 g revne madæbler 
200 g rosiner 
115 g hakkede dadler 
115 g blandede tørrede bær 
115 g hakkede valnødder 
1 tsk allehånde 
3 ½ tsk bagepulver 
350 g fuldkornshvedemel 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform. 
Pisk olie og sukker sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat og luftigt - det tager 2-3 minutter. 
Pisk æg og æggehvider i, et/en ad gangen, og tilsæt gulerødder, æbler, tørrede bær og valnødder. 
Sigt resten af ingredienserne sammen i en skål. 
Tilsæt blandingen til gulerodsblandingen og rør, til det er lige netop blandet. Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist. 
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
GI-pekancupcakes 
Følg basisopskriften. Erstat 100 g valnødder med hakkede pekannødder. 
 
GI-banancupcakes 
Følg basisopskriften. Tilsæt 125 g most banan sammen med gulerødder og frugter. Erstat allehånde med 1 tsk muskatnød. 
 
GI-korendercupcakes 
Følg basisopskriften. Erstat rosiner med 200 g korender.