Logo

Honninghjerter -Bagerens opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Honningkager stammer oprindeligt fra Christiiansfeld i Sønderjylland. I dag spises de oftest ved juletid. Her er en simpel opskrift, men husk at dejen skal stå 14 dage inden de bages.

 

5 kg honning
5 kg hvedemel
100 g hjortetaksalt
100 g potaske
100 g krydderier (kanel, nelliker, ingefær)
10 æggeblommer
 
Grunddej: Honningen opvarmes til ca. 50ºC hvorefter det æltes godt
sammen med melet. dejen stilles i køleskabet i 14 dage.
Efter 14 dage blandes de øvrige ingredienser i (hvis dejen er for hård til at arbejde med kan man komme den i mikroovnen).
Dejen rulles ud og bages ved 180ºC i 5-8 minutter.
 
Tips: Det er nemmest at røre krydderier, hjortetaksalt og potaske op i
æggeblommerne inden man blander det i dejen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?