Logo

Honningkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Honningkage

12 stykker


500 g honning

125 g sukker

3 æg

1 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kanel

1 appelsin reven skal heraf

1 dl piskefløde

2 spsk ymer eller yoghurt

2 tsk hjortetaksalt

500 g hvedemel

 

Smørcreme:

150 g smør, usaltet

125 g flormelis

2 æggeblommer, past.

 

Glasur:

Flormelis

Kakao

vand

*

 

Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken.
Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer.
Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.

 

Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir.

 

Bages på i en forvarmet ovn ved 165°C i 1 time og 15 minutter.

Kagen afkøles i formen. 


Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.

Pynt med glasur inden den serveres.

Tips: Det ene lag kan evt være abrikosmarmelade.






Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Honninghjerte - honningkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Honninghjerte - honningkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Honninghjerte - honningkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydderurtesuppe fra Frankfurt + StikkelsbærkageGrønnere kan det ikke blive: hurtig sommersuppe, den smager dejligt både som forret og som...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!