Logo

Honningkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Honningkage

12 stykker


500 g honning

125 g sukker

3 æg

1 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kanel

1 appelsin reven skal heraf

1 dl piskefløde

2 spsk ymer eller yoghurt

2 tsk hjortetaksalt

500 g hvedemel

 

Smørcreme:

150 g smør, usaltet

125 g flormelis

2 æggeblommer, past.

 

Glasur:

Flormelis

Kakao

vand

*

 

Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken.
Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer.
Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.

 

Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir.

 

Bages på i en forvarmet ovn ved 165°C i 1 time og 15 minutter.

Kagen afkøles i formen. 


Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.

Pynt med glasur inden den serveres.

Tips: Det ene lag kan evt være abrikosmarmelade.






Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her