Logo

Honningpotter cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Honningpotter cupcakes

Disse tunge, klistrede honningkager kan bages i urtepotter - det giver dem en rustik charme. Ved at dryppe med citronsukker giver man kagernes sødme et skarpt modspil.

 

12 cupcakes:

150 g hvedemel

150 g fuldkornshvedemel

1 spsk + 2 tsk bagepulver

4 tsk stødt ingefær

1 tsk kanel

225 g lyst brunt sukker

2 æg

1 1/4 dl honning

115 g usaltet smør, smeltet

1 3/4 dl mælk

2 spsk kandiseret ingefær, grofthakket

Pynt/dryp: 125 g flormelis + 5 spsk citronsaft

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform eller beklæd 12 små urtepotter med bagepapir.

Sigt de to slags mel, bagepulver, ingefær og kanel i en stor skål.

Bland resten af ingredienserne i en skål og pisk dem med en elektrisk håndmikser, til blandingen er glat - det tager 2-3 minutter.

Rør de våde ingredienser i de tørre.

Fordel dejen i papirforme eller potter og bag kagerne i 20 minutter.

Tag form eller potter ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutter.

Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.

 

Lav blanding til at dryppe med: Sigt flormelis i en skål, tilsæt langsomt citronsaft og rør, til det er lige netop blandet.

Dryp blandingen over kagerne.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage.

 

Variationer:

 

Frugtpotter

Følg basisopskriften.

Fold 75 g blandede tørrede frugter (fx abrikoser, rosiner og lyse rosiner) i æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser.

 

Rabarberpotter

Følg basisopskriften.

Tilsæt 75 g kogte og sødede rabarber til æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser.

 

Bananpotter

Følg basisopskriften.

Tilsæt 1 moset banan til æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser.  

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rugmuffins med gulerod og rosiner En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Godte med Bailey-fløde En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SmørdejssnitterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris à l'amande med sveskerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os