![Hvedebrød Dette hurtige og lette brød med hvede er det perfekte tilbehør. Prøv det til grillmad, kød eller supper. Eller brug det til frokosten med noget lækkert pålæg. Der er mange muligheder.](/images/articles/s2/2015/4/23/hvedebrød.jpg)
Dej:
15 g gær
5 dl vand
1 ½ dl yoghurt naturel
1 tsk bordsalt
1 kg hvedemel
1 spsk olie
A. Rør gæren ud i vandet.
Rør yoghurt og salt i og ælt grundigt med melet til en lind dej.
Læg dejen i en oliesmurt eller meldrysset skål og dæk med plastfilm eller en tallerken, der slutter tæt.
Lad dejen hæve ikke for varmt i 2-4 timer.
B. Ælt dejen til brød (ca. 1 brød pr. 4 personer.)
Du kan evt. pensle med mælk eller et sammenpisket æg.
(Det giver for en mørkere gylden farve, og er med til at give brødet en sprødere skorpe)
Lad brødene hæve 2-3 timer, inden de sættes i en 180°C varm ovn (brug gerne en stenplade).
Brødene skal bages i alt ca. 30-35 min.
Lad brødene køle af på en rist med bunden i vejret.