Logo

Italiensk brød med durumhvede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
½ pk. gær
2 ½ dl vand
½ spsk salt
5 dl durumhvede
1 dl hvedemel

Smuldr gæren i en skål.
Varm vandet til det er håndvarmt, hæld det i skålen og rør til gæren er
opløst.
Tilsæt salt, durumhvede og hvedemel og bland det godt.
Ælt dejen i 5 minutter, så den bliver meget smidig.
Lad dejen hæve i skålen i ca 1 time under et klæde.
Kom dejen ud på et bord, ælt den godt og rul den til et brød.
Lav 4 snit i dejen med en skarp kniv og lad brødet hæve, på en plade
under et klæde i 30 minutter.
Pensl det færdighævede brød med lidt vand og bag det ved 200°C i ca.
25 minutter.
Mærk med en kødnål om brødet er bagt i midten.
Lad det køle på en rist.

Tips: Bruger du hvedemel, der er specielt beregnet til bagning, bliver brødet
luftigt og sprødt, men det kræver til gengæld lidt mere æltning end
almindeligt hvedemel gør.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?