Logo

Kæmpe fødselsdagslagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Lagkager

Dej:
12 æggeblommer
400 g sukker
1/2 dl kogende vand
150 g hvedemel
100 g kartoffelmel
1/2 tsk hjortetaksalt
12 æggehvider

Creme:
2 1/4 L mælk
225 g sukker
4 æg
6 æggeblommer
1 spsk vaniljesukker
75 g majsstivelse
250 g små makroner
225 g ribsgele

Glasur:
225 g flormelis
2 dråber mandelessens
1/2 dl spilkogende vand

Pynt:
5 dl piskefløde
1 glas kirsebær uden sten med stilk i maraschino (fra paradiso)
chokoladeflager
små stearinlys (1 for hvert års fødselsdag)

Lav kun en halv portion dej ad gangen, da den falder sammen, hvis den skal vente. Begynd med bundene: pisk æggeblommer og sukker godt. pisk vandet i, til mas- sen er meget luftig. Bland hvedemel og kartoffelmel godt og vend hjortetaksaltet i. Bland melblandingen i æggeblommeblandingen. pisk æggehviderne meget stive og rør dem meget forsigtigt i. Læg bagepapir på en plade og bred dej ud til den første halve cirkel på 30 x 40 cm. Bag den på midterste rille ved 200ºC i ca. 10 min. Bred dejen ud efterhånden, som den stilles i ovnen. Bag kun en ad gangen af de i alt 6 halve cirkler, da der ikke er plads til en hel bund på en bageplade. Bring mælken i kog til cremen. kom halv- delen af sukkeret i, så mælken ikke brænder på. pisk æg, æggeblommer og det resterende sukker sammen og pisk majsstivelsen i sammen med vaniljesukkeret. Hæld den spilkogende mælk i under omrøring - pisk ikke så kraftigt, så det skummer. Hæld det tilbage i gryden og lad det koge igennem i 2-3 min. under omrøring. Læg de halve cirkler sammen, så du får 3 store lagkagebunde. Smelt ribsgeleen i en lille gryde under omrøring. Smør det på den underste bund og læg et lag creme over. Herpå lægges makronerne, creme, bund, creme og bund. Pisk glasuren sammen og smør den på den øverste bund. Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose. Pynt lagkagen hele vejen rundt med flødeskum. Dekorer med kirsebær og chokolade og sæt lysene i. Lav så megen afstand som mulig, da varmen gør, at de brænder MEGET hurtigt.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Muscovado biscottiEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ciabatta 6En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• OstemuffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Mosters abrikosdessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os