Logo

Kærnebrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
3 dl lunkent vand
2 tsk salt
1 bæger yoghurt (180 ml)
75 g skårne rugkærner
400 g groft rugmel
240 g hvedemel

Gær og vand røres sammen.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes igennem.
Stilles til hævning er lunt sted ca. 1 time.
Dejen slåes ned og formes til et brød, som lægges i en smurt form.
Efterhæver ca. 20 min.
Prikkes med en gaffel og pensles med vand.
Bages ca. 1 time ved 200ºC.

Tips: Brødet får den bedste konsistens og smag, hvis de står et døgn efter bagningen, helst indpakket i et viskestykke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her