Logo

Kagemand/kone

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kagemand/kone

Antal: 1 stk kagemand/kone eller 36 boller

225 g smør
4,5 dl mælk
1 1/2 spsk sukker
1 1/2 tsk groft salt
75 g gær
650 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg eller fløde
Pynt: glasur

Smelt smørret og kom det i en røreskål.

Tilsæt mælk, sukker og salt.

Rør gæren ud heri.

Slå melet i med en bageske (hold ca. 50 g hvedemel tilbage, som bruges til udrulning).

Når dejen er slået blank med skeen, stilles den til forhævning ca. 20 min., hvorefter den slås ned.

Nu er dejen nem at arbejde med og den deles i 3 kugler.

De 2 trilles til pølser, der hver deles i 12 stykker.

Disse 24 stykker trilles til boller, der lægges med lidt afstand imellem på en smurt bageplade.

Den sidste portion dej formes til hoved og hår.

Kagen stilles til efterhævning ca. 20 min.

Pensles med æg og bages midt i ovnen ca. 20 min. ved 225°C.
Pyntes med glasur når den er kold.

Tips: Kagemanden kan også pyntes med flag, lys og/eller slik.
Ikke fryseegnet

Energiindhold: for hele retten 21170 kj, pr. bolle 588 kj. 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Garbo kagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Skotske bygbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Croisanter - månehornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Butterdej med chokolade, nougat og appelsinsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os