Logo

Kartofelpandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
400 g kartoffel, skrællet vægt
1 løg
3 spsk finthakket sort oliven
3 fed hvidløg
1 tsk rosmarinblade , finthakkede
1 ¾ dl majsmel
1 ¾ dl boghvedemel
1 dl sødmælk
½ pilsner
30 g smør
1 æg
20 g gær
2 spsk lunkent vand
1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
muskatnød
smør
Evt smør til stegning

Kog kartofler næsten møre i letsaltet vand. Tag halvdelen af dem op. Kog resten videre til de er meget møre. Hæld vandet fra og mos dem.
Skær de kartofler du tog fra i små tern på ca. 0,5x0,5 cm.
Hak løg og hvidløg fint.
Sauter løg, kartofler og hvidløg ved svag varme i smør.
Rør rosmarin og oliven i. Smag til med salt og peber.
Opløs gæren i vandet. Smelt smørret.
Rør gærblandingen sammen med mælk, smør, citronsaft eller hvidvinseddike og æg.
Rør kartoffelmosen i. Sigt melet i og rør til en grødagtig masse.
Lad pandekagedejen hæve ca. tre timer ved stuetemperatur, til den bobler fint.
Rør kartoffel-løgblandingen i.
Smag til med salt, peber og reven muskatnød.
Steg små tykke pandekager gyldne på begge sider i en blinispande eller i en teflon-belagt pande ved ikke for høj varme.
Du kan stege i smør eller du kan stege uden smør.
I første tilfælde bliver de sprøde, i andet tilfælde bliver de lidt seje og tørre i skorpen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.823 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her