Logo

Kartoffelscones med rosiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Scones smager dejligt lune fra ovnen. Mange kender dem nok fra high tea, hvor de ofte serveres med smør eller chokolade. Her laves de med kartoffel, men skal stadig serveres lune med smør.

 

(8 stk)

250 g skrællede, melede kartofler i terninger,
125 g hvedemel,
2 tsk bagepulver,
½ dl sukker,
lidt revet muskatnød,
50 g rosiner,
1 sammenpisket æg,
1-2 spsk olie.

Kog kartoflerne møre i usaltet vand, damp dem og mos dem.
Lad mosen køle lidt af og sigt derpå hvedemel og bagepulver i.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele til en glat dej.
Form otte boller, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem ved 200º i ca. 15 min.

 

Server bollerne lune og nybagte med koldt smør.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?