Logo

Kirsebær cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kirsebær cupcakes

Det er maraschinokirsebærrene, der giver disse kager deres vidunderligt modne smag.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 æg

2 spsk kirsch

Glasur:

375 g flormelis, sigtet

225 g usaltet smør

1 knsp salt

rød frugtfarve

12 henkogte maraschino- eller surkirsebær med stilke

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienserne til kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene.

Bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur:

Rør flormelis, smør og salt sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat.

Tilsæt nogle få dråber frugtfarve og rør videre, til glasuren er ensfarvet.

Smør glasuren på kagerne og pynt hver med et kirsebær.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Kirsebærcupcakes med chokoladeglasur

Følg basisopskriften.

Rør 100 g mørke chokoladeknapper i glasuren, efter at frugtfarven er tilsat.

 

Mandelcupcakes med kirsebær

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk malede mandler til dejen.

Drys 2 spsk ristede mandler oven på glasuren og pynt hver kage med et kirsebær.

 

Kirsebærcupcakes med sprød marengs

Følg basisopskriften. Læg 4 små marengs i en plasticpose beregnet til fødevarer og knus dem let med en kagerulle.

Rør forsigtigt de knuste marengs i glasuren, efter at frugtfarven er tilsat.

Smør glasuren på kagerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her