Logo

Knækbrød, hjemmebagt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse hjemmelavede knækbrød er lette at lave og smager dejligt. De tager dog 9 timer at lave. Prøv dem som for eksempel snack eller til morgenmad med pålæg på. Velbekomme

 

Knækbrød ca. 12 stk.

Tilberedningstid: ca. 9 timer

 

25 g gær (½ pakke)

2 dl mælk

l spsk. honning

4 dl vand

2 tsk. groft salt

350 g groft rugmel (6 dl)

350 g grahamsmel (6 dl)

l spsk. st. kommen

ca. 120 g hvedemel (2 dl)

 

Smuldr gæren og rør den ud i mælken. Tilsæt honning, vand, salt og rugmel. Rør blandingen til en tynd dej og lad den stå tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer. Tilsæt derefter grahamsmel og kommen. Ælt hvedemel i dejen til den er smidig og glat. Del og form dejen i 12 kugler. Rul dem ud i tynde cirkelformede plader på et melstrøet bord. Vend dem jævnligt under udrulningen. Læg dem på bageplade med bagepapir. Prik med en spisepind eller gaffel. Bag knækbrødene øverst i ovn 8-10 min. ved 225° C. Afkøl på rist.

Opbevares tørt i lufttæt beholder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her