Logo

Krustader

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
125 g hvedemel
2 æg
3/4 dl hvidtøl
1 1/4 dl vand
1/2 tsk sukker
1 spsk olivenolie
salt
olivenolie eller vindruekerneolie
Krustadejern

Rør først melet med øl, vand og sukker.
Rør derefter æg. olie og lidt salt i.
Dejen skal have konsistens som en god pandekagedej.
Lad dejen hvile 30 minutter.
Justér evt konsistensen med lidt ekstra vand.
Varm fedtet/olien op til ca. 180ºC (det skal syde når en tændstik
stikkes ned i olien).
Varm krustadejernet op i fedtet til det er gennemvarmt, 10-15 minutter.
Tør jernet let af med et stykke fedtsugende papir.
Hæld dejen i en kop .
Dyp jernet i dejen til dejen er ca. 1 cm fra kanten af jernet.
Kog i fedstoffet til krustaden er lysebrun.
Skub den af med en gaffel eller en strikkepind, eller slå den af på fedtsugende papir så den ligger med bunden i vejret.
Krustaderne kan, iflg. længst afdøde Louise Nimb, opbevares mindst 1
måned i en tætsluttende kagedåse. De kan varmes i ovnen med bunden i
vejret på fedtsugende papir.

Tips: Traditionelt er de blevet serveret med:
asparges og fiskeboller i stuvning
nyreragout
hachis
muslingestuvning
asparges-,rejer- og hønsestuvning
eller:
høns, asparges, ærter + peberrodssauce!/selleri
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TvebakkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kagemand/koneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblebrød med kokos og æblesmørSeptember er højsæson for danske æbler, så vi har både bagt et lækkert brød med æble og...
• Varm chokolade fondant "Manjari" med kold sauce vanilleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os