Du er her:
Forside
> Krustader
Krustader
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
125 g hvedemel
2 æg
3/4 dl hvidtøl
1 1/4 dl vand
1/2 tsk sukker
1 spsk olivenolie
salt
olivenolie eller vindruekerneolie
Krustadejern
Rør først melet med øl, vand og sukker.
Rør derefter æg. olie og lidt salt i.
Dejen skal have konsistens som en god pandekagedej.
Lad dejen hvile 30 minutter.
Justér evt konsistensen med lidt ekstra vand.
Varm fedtet/olien op til ca. 180ºC (det skal syde når en tændstik
stikkes ned i olien).
Varm krustadejernet op i fedtet til det er gennemvarmt, 10-15 minutter.
Tør jernet let af med et stykke fedtsugende papir.
Hæld dejen i en kop .
Dyp jernet i dejen til dejen er ca. 1 cm fra kanten af jernet.
Kog i fedstoffet til krustaden er lysebrun.
Skub den af med en gaffel eller en strikkepind, eller slå den af på fedtsugende papir så den ligger med bunden i vejret.
Krustaderne kan, iflg. længst afdøde Louise Nimb, opbevares mindst 1
måned i en tætsluttende kagedåse. De kan varmes i ovnen med bunden i
vejret på fedtsugende papir.
Tips: Traditionelt er de blevet serveret med:
asparges og fiskeboller i stuvning
nyreragout
hachis
muslingestuvning
asparges-,rejer- og hønsestuvning
eller:
høns, asparges, ærter + peberrodssauce!/selleri
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Forrige: Krumkager 3
Næste: Krydder muffins
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.722 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Tvebakker
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kagemand/kone
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblebrød med kokos og æblesmør
September er højsæson for danske æbler, så vi har både bagt et lækkert brød med æble og...
• Varm chokolade fondant "Manjari" med kold sauce vanille
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?
Brød / toast
Frugt
Grød
Havregryn
Mysli
Yoghurt / skyr
Stem
Del
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Burger / pølser
Omelet m grønsager
Salat / grønsager
Smørrebrød
Varm mad
Stem
Del
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Fisk
Hakkebøf med løg
Kylling
Lasagne
Medisterpølse
Millionbøf
Pasta med kødsauce
Stegt flæsk, persillesovs
Vegetarisk
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
Vis alle kommentarer...
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Spis ude
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Bente
Jeg vil lige spøge om hvor stor en kage chokoladeglasuren kan dække ?
Nini Frimodt Bjørnsson
Fantastiske opskrifter, jeg må se noget mere på disse opskrifter
Vagn
I stedet for at koge grøden i bunden af grøden, kan man komme blandingen i en skål og sætte den på indsatsen og give den 1-2 min...
Thomas Benjamin Kybe
Hej Denne ret skal prøves, den lyder enkel og forstålig, den er lige til at gå til.....
Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?
Chokoladekage
Citronfromage
Frisk frugt
Isanretning
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...
Fortæl dine venner om os