
 
25 g gær 
91/2 dl vand 
3 spsk salt 
2 spsk olivenolie til dejen 
ca. 1 ½ kg italiensk hvedemel – tipo 00 
2 spsk olivenolie til at dække dejen 
30 salvieblade 
4 spsk olivenolie til pensling 
4 spsk vand 
2 tsk maldon salt 
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olivenolie. 
Rør hvedemel i lidt af gangen. Ælt dejen igennem – ikke for længe. 
Konsistens skal være blød og en anelse klistret. 
Kom dejen i en skål, hæld olie over og vend dejen så den er helt dækket af olie. 
Læg en tallerken eller et viskestykke over og lad dejen hæve ca. 1 time. 
For en bradepande med bagepapir. 
Hæld dejen i bradepanden og tryk den godt ud i hjørnerne. 
Lad den hæve 30 min. Tænd ovnen på 220ºC. 
Tryk dejen ned og lav huller i den med fingrene. 
Pisk olivenolie og vand sammen og pensl det på overfladen. 
Læg salvieblade på og drys med salt. 
Lad brødet hæve yderligere 45 min. 
Sæt det i ovnen og bag det ca. 30 min. eller til den er smuk gylden. 
Lad det køle af på bagerist.