Logo

Kuvertboller med honning og citrontimian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kuvertboller med honning og citrontimian

 

Bag disse skønne kuvertbrød i en bradepande eller springform, så de hænger sammen. Det er en sand fornøjelse at lade gæsterne bryde brødet ved bordet.

Det særlige ved disse kuvertboller er den fine smag af citrontimian. Hvis du gerne vil have, at den træder kraftigere igennem, kan du ælte 2 tsk timianblade i dejen, inden du former bollerne.

Arbejdstid: 1 time. Hævetid: 2½ time. Bagetid: 25-30 min. Fryseegnet. 20-24 stk.

 

# Ingredienser til Kuvertboller med honning og citrontimian:

Dej:

25 g gær

4 dl mælk

2 spsk honning

2 tsk groft salt

200 g groft durummel eller speltmel

350 g hvedemel

75 g blødt smør eller 5 spsk olie

 

Timiansmør:

4-5 kviste citrontimian

25 g smør eller 2 spsk olie

1-2 tsk flagesalt

 

*

Sådan laves Kuvertboller med honning og citrontimian:

Dej: Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 °C) og tilsæt honning, salt og durummel eller speltmel.

Rør hvedemel i dejen, til den kan æltes.

Ælt i ca. 5 min.

Ælt smør eller olie i dejen lidt ad gangen og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca. 1½ time.

 

Timiansmør: Skyl timianen grundigt og tør den.

Læg den i en lille gryde med smør eller olie og varm det forsigtigt op.

Tag gryden af varmen og lad det trække min. 15 min.

Fisk timianstilkene op.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Del den i 20-24 stykker, form dem til boller og sæt dem i en smurt bradepande (20x30 cm).

Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca. 1 time.

 

Varm ovnen op til 200 °C.

Rids bollerne med en skarp kniv eller klip dem med en saks.

Dryp timiansmørret (eller olien) over bollerne og drys med flagesalt.

Sæt bradepanden midt i ovnen 20-25 min.

 

Lad bollerne stå i formen i 5 min, før de lægges på en rist eller i en kurv.

Pynt evt. med lidt friske blade af citrontimian.

 

Tips: Frys overskydende boller i en frysepose.

Varm dem op direkte fra fryseren 10·15 min. ved 180 °C.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Burgerboller - hjemmebagte og blødeDenne opskrift på burgerboller giver en blød bolle med en perfekt blød krumme, og som...
• Grillede fladbrødHar du tændt for grillen, kan du lægge dej på, inden grillen er helt varm til anden mad....
• Focaccia med lækkert fyldFocaccia er italienske brød, der er i familie med pizza. Det er flade brød bagt med olie,...
• Grillede bananerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os