Logo

Kuvertbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g smør
4 dl mælk
1 1/2 dl kærnemælk
25 g gær
2 tsk sukker
1 1/2 tsk groft salt
ca. 800 g hvedemel
2 plader butterdej
Pensling: sammenpisket æg

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken.
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i mindre stykker og rul et stykke ud med kagerulle i ca. 3/4 cm tykkelse.
Tryk kuvertbrødene ud med et ølglas og læg 6 – 8 tynde strimler butterdej ovenpå.
Tryk nye små dejskiver ud med et snapseglas til at lægge på midten.
Kuvertbrødene får form som sole eller blomster.
Bagetid ca. 15 min. ved 225ºC.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sprød butterdejskage En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Honningkagen fra KøbmandsgårdenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tarte tatin med karamelliserede æbler cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stikkelsbærgrød med flødeDesserten er en klassisk stikkelsbærgrød, der netop nu kan laves af friske grønne eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!