Logo

Lækker istærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ dl hasselnødder
1 ½ dl sukker
4 æggehvider
fedtstof og rasp til formen

Parfait:
4 æggeblommer
4 spsk flormelis
1 ½ dl vand
2-3 tsk frysetørret pulverkaffe
100 g god mørk chokolade
½ dl punch
3 dl piskefløde

Mal nødderne og bland dem med sukkeret.
Pisk æggehviderne stive og vend nøddeblandingen i dem.
Smør en form med løs kant og drys med rasp.
Hæld dejen i formen og bag den ved 200°C i 15-20 minutter.
Lad kagen køle lidt, tag kanten af og gør den ren.

Kom æggeblommerne i en rustfri kasserolle.
Tilsæt flormelis, vand og pulverkaffe.
Varm det under stadig omrøring ved middel varme til det bliver tykt, det må ikke koge.
Lad cremen blive kold.

Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte i vandbad.
Rør chokoladen i cremen og tilsæt punch.
Pisk fløden stiv, og bland den i massen, rør godt rundt.
Smag til og tilsæt evt. mere punch.
Sæt den rene kant på formen igen.
Fyld med ismassen og dæk formen med plastfilm.
Frys tærten i mindst 8 timer.
Tag tærten ud af fryseren 30 min før servering og stil den i køleskabet.
Pynt tærten med chokolade samt ananaskirsebær syltede kumquats og
appelsinskal.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her