Logo

Lækkerbidder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g smør eller margarine
2 ½ dl sukker
1 æg
100 g mørk chokolade
100 g hassel- eller valnøddekerner
4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 dl ymer
1 dl mælk
24 hele valnøddekerner

Creme:
1 dl vand
1 dl sukker
3 æggeblommer
150 g smør eller tempereret margarine
50 g mørk chokolade
1 tsk vaniljesukker

Rør fedtstof og sukker luftigt og tilsæt ægget.
Bræk chokoladen i stykker, læg chokoladen i en plastpose og smelt den
i en kasserolle med kogende vand.
Rør chokoladen i dejen.

Hak nøddekernerne fint og bland dem med de tørre ingredienser.
Rør nøddeblandingen i dejen skiftevis med ymer og mælk.
Bred dejen ud på bagepapir i en bradepande og bag den ved 225°C i ca.
20 minutter.

Kog vand og sukker til cremen til en jævn lage, 7-8 minutter.
Pisk æggeblommerne sammen og hæld den varme lage over i en tynd
stråle under kraftig piskning.
Lad det køle.

Tilsæt fedtstof lidt ad gangen under fortsat omrøring.
Smelt chokoladen og rør den i sammen med vaniljesukkeret.

Vend kagen ud og del den i 2 bunde.
Bred halvdelen af smørcremen over den ene bund, dæk med den anden
bund og bred resten af smørcremen over.
Skær kagen i stykker og pynt med valnøddekerner.

Tips: Opbevar kagerne køligt i en dåse med tætsluttende låg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her