(opskrift fra Diabetesforeningen, Landsforeningen for Sukkersyge. Temahæfte 11)
Lagkagebunde:
4 æg
sødestof
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld: marmelade uden sukker eller frisk frugt
Creme:
2 dl skummetmælk
1 helt æg
½ stang vanilje
sødestof
10 g Maizena
1 blad husblas
Pynt:
1 spsk flødeskum
2 kiwifrugter eller 8-10 jordbær
Bunde: Æggene piskes grundigt med lidt sødestof opløst i vand, over damp.
Hvedemel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i dejen.
Bages i 2-3 velsmurte bageforme ved 225º i 12-15 minutter.
Creme: Mælk og vaniljestang bringes i kog.
Ægget piskes godt med sødestof.
Tilsæt maizenamel.
Hæld lidt af den kogende mælk op i æggeblandingen under piskning og hæld det hele tilbage i gryden.
Pisk godt mens det varmes op til kogepunktet.
Tilsæt den udblødte husblas og afkøl cremen.
Læg lagkagebundene sammen med creme og marmelade (frugt).
Pynt med et tyndt lag flødeskum og skiver af frisk frugt, fx. kiwifrugt eller jordbær.
1/12 af lagkagen svarer til: 1 portion fra Brødgruppe B, ½ portion fra Fedtgruppen.